Glade gæster

"Der var god service ved såvel ankomst/afrejse. Fortrinelig morgenbord."

Jens fra Danmark
8,33 ud af 10 på danhostel.dk


"Staff at reception was extremely helpful and took time to show me to my room. Also at breakfast: the lady was so nice and friendly! The environment is very peaceful and I slept very well. The breakfast itself was a delight, with the hot rolls. The room was very clean. The standard is certainly better compared to hotels in the city: I heard colleagues complain about noisy vicinities. And also a nice surprise, I was not the only senior! Well done!"

Annemie - 97 % på hihostels

Historie

BBBB i Randers var indtil midten af 80erne en del af Randers Camping. I dag er motor vejen blevet næsten nabo til campingpladsen, men tidligere var der meget langt ind til byen.

Den nuværende bygning og nabo ejendommen blev opført henholdsvis i begyndelsen af 1950 erne og 1960 erne som håndværker kollegium, men tiden løb fra indretning og behov for kollegier af denne type, så kollegiet lukkede.

Randers kommune overtog begge bygninger  og der blev indrettet vandrerhjem i den ene og kommunens tandlægeklinik i den anden. Samtidig blev der indrettet en privat klinik, som på mange måder supplerede kommunens klinik ved betjening af byens privat skoler og mange oplandskommuner med især tandretning. Siden er nabo bygningen ombygget til lejligheder.

BBBB i Randers blev i 2005 solgt af Randers kommune ud fra devisen, at det ikke er en kommunal kerneopgave at drive et vandrerhjem. Flere domme, især dommene i sagen om det fælles kommunalt ejede astfaltselskab, skærpede kommunernes blik for, at det ikke er al virksomhed, som man lovligt kan iværksætte i kommunalt regi. Det fik flere kommuner til at få øjnene op for, at en privatisering af driften både kunne lukke et hul i kommunekassen til årlige drifts og vedligeholdelses tilskud, og give en skilling i kommunekassen ved salg.

Med en byggestil, som på mange måder minder om bygningerne i universitets parken, læg især mærke til den meget karaktaristiske gårdhave og bygningens gule sten til både mur og stag, er ejendommen et flot eksempel på byggeri i de tidlige 1960´er.

I dag drives BBBB i Randers i samdrift med BBBB i Aalborg og BBBB i Holstebro. Et selskab som efterhånden har arbejdet i mange år indfor branchen. Det betyder blandt andet at et mindre vandrerhjem som BBBB i Randers kan tilbyde åbningstider året rundt og betjening i rigtig mange timer per telefon.